Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

RADIU "NEPRIJAZNI" - NOVA IZDAJA "RADIO UNFRIENDLY" 16.3.2015!

14.03.15

Izid novega albuma “Radio Unfriendly”, tokrat  prave in odločne punk rock pokušine!

ELVIS JACKSON sMo v več kot petnajstletni glasbeni karieri ponudili 4 albume in en EP album, posneli sMo tudi več kot deset videospotov, beležimo pa tudi preko 1.000 koncertnih nastopov. Podatki, ki povedo veliko, obenem pa ne razkrijejo, kako poseben in glasbeno samosvoj  punk rock kvartet smo v svojem dolgoletnem ustvarjanju.

Tokrat, na težko pričakovanem petem albumu »Radio Unfriendly« je dominantna vsebina punk rocka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija, ki je skupna vsem izdelkom Elvis Jackson.  »Komaj čakamo, da zažgemo na treh zaporednih nastopih in v družbi naših največjih in novejših fanov obrnemo novo stran v zgodovini benda, kar Radio Unfriendly album nedvomno je!«, smo nedavno povedali, ploščo pa bomo, kot že dobro veste, kmalu predstavili v Ljubljani, Mariboru in Novi gorici, na velikih koncertih.

Smo samosvoj in unikaten primorsko-štejerski kolektiv, ki morda ne sodi med najbolj produktivne, smo pa takrat, ko se zadeve lotimo do potankosti dosledni in prepričljivi. Od nedolžnih ska punk začetkov smo prehodili zanimivo in samosvojo glasbeno pot. Tako žanrsko, kot tudi v izgradnji samosvojega in drznega odrskega nastopa, kar nas dela, tako pravijo, vedno posebne, drugačne, neulovljive. Ko je večina javnosti mislila, da smo se fantje z lanskoletnim EP albumom “Window” umirili, dozoreli, osvojili srca ljubiteljev bolj melodičnega in spevnega pop reggae rocka, smo  z novo izvedbo punk rocka z elementi odločnega koketiranja s hardcore prevrati in metalskimi žagarijami, usekali direktno, brez omahovanja in učinkovito. Presenečeni? Niti ne, “Radio Unfriendly” je v naših glavah nastajal dolgo, se razvijal in rastel, bil povratek jedra skupine k svojim začetkom in revizija punk rock zvoka, s katerim  smo odraščali in nas obkroža, nismo pa pozabili na svoje primarne vzgibe ter inspiracije. Tudi za snemanje smo si vzeli potrebni čas, zato smo angažirali Roka Podbevška v studiu na Metelkovi, za miks je tokrat poskrbrel nemški priznani producent in tehnik ArneNeurand (Guano Apes, Subway to Sally,..), mastering pa je bil zaupan še eni legendi, Janezu Križaju. Za naslovnico albuma in grafični design je poskrbel guru designa AJAX, fotografije pa je posnela Nataša Urbančič. Epizodo imenovano “Radio Unfriendly” je v visokem slogu najavil prvi single in videospot “Any Place to go” in tudi največjim skeptikom bo takoj jasno, da smo Elvis Jackson spet udarni, energični ter energični.

Album “Radio Unfriendly” je natanko to, kar smo Elvis Jackson danes. Dvanajst  odrezavih pesmi v hitrem tempu govori o marsičem in na preprost način, predvsem pa vas prevzamejo in ponesejo zaradi izbruha, upora, energije, samorefleksije, nostalgije in so samosvoja revizija skupinskega nekdanjega glasbenega početja, neuresničenih želja ter  obenem naša vizija, kako naj punk rock zveni v letu 2015. Nam je uspelo, se boste vprašali? Zato se bo moral vsak  soočiti z omenjeno in odmerjeno dozo energije, navdahnjene in neulovljive ritem sekcije, kitarskih rafalov, metal solacij ter prepoznavnega Budinega melodičnega veziva. Radiu neprijazni smo dejansko samo na prvi pogled (posluh), pravi fani dobre punk rock, metal, hard core godbe nas boste takoj razumeli in verjetno naš CD postavili visoko na polico. Vračamo se na mesto, ki nam že dolgo pripada, in čeprav ga nikdar nismo zares zapustili, je Radio Unfriendly tudi simbolično naš osebni veliki povratek, osebna zmaga in napoved vidnejše vloge tudi na evropski punk rock sceni. Buda, Berto, Slavc in Soki smo obrnili nov list v zgodovini benda in tokrat ni več vrnitve nazaj…

Album bo v Sloveniji izšel 16. marca, brezplačno ga boste lahko z uradne spletne strani www.elvisjackson.com pretočili ob polnoči 15.marca, za začetek promocije albuma pa sMo napovedali tudi tri večje in spektakularne promocijske koncerte.

Osrednji promocijski koncert bo v sredo, 25.marca, ob 20.30 v ljubljanskem Kinu Šiška, odrska posebej za priložnost pripravljena zvočna in lučna akcija Elvis Jackson se bo nadaljevala dan zatem, 26.marca, z nastopom ob 21.uri na ŠTUKU v Mariboru, nabor treh nastopov pa bomo Elvisi v velikem slogu sklenili v petek, 27.marca, ob 21.uri v domači Mostovni v Novi Gorici.

Na vseh treh koncertih, ki jih ne gre spregledati, nas bodo spremljali odlični, glasni, angažirani in obenem zajebantski Madžari Subscribe, s katerimi smo si odre pred leti delili tudi na Madžarskem, slednji pa k nam prihajajo sploh prvič.

Souncloud album preview: https://soundcloud.com/elvis-jackson-1/ej-komadi-20-sek

Video reklama za vse tri koncerte: http://youtu.be/z7Jg3NVWTMY

ANY PLACE TO GO (video): http://youtu.be/68vldi1iaA8

 

25.3. (SREDA), LJUBLJANA / KINO ŠIŠKA + tuji gostje SUBSCRIBE (H) 21.00

FB Event: https://www.facebook.com/events/777252932361495/?ref=22

Splet: http://www.kinosiska.si/glasba/elvis-jackson-radio-unfriendly

Video reklama : http://youtu.be/PPNuo6QIsj4

Predprodaja: Eventim: http://www.eventim.si/si/vstopnice/elvis-jackson-ljubljana-kino-siska-388168/event.html

8€ (omejeno število – early bird), 10€ (omejeno število - drugi kontingent), 15€ in na dan koncerta: 18€

 

26.3. (ČETRTEK), MARIBOR / ŠTUK + tuji gostje SUBSCRIBE (H) 21.00

FB event: https://www.facebook.com/events/652371471541228/

splet: http://www.stuk.org/dogodek/veliki-promocijski-koncert-elvis-jackson

Predprodaja: ŠTUK Maribor

6€ (od 16.2. dalje, omejeno število vstopnic), 8€ in na dan koncerta: 10€

 

27.3. (PETEK), NOVA GORICA / Mostovna + tuji gostje SUBSCRIBE (H) 21.00

FB event: https://www.facebook.com/events/910592335647173/ splet: http://mostovna.com/program/2015-03-27/elvis-jackson-subscribe-h-veliki-promocijski-koncert-ob-izidu-no

Predprodaja: One Parole, Mostovna, Zoso music shop

On parole: http://www.on-parole.com/shop/view/elvis-jackson-subscribe-nova-gorica-27-03-2015-ticket

8€ (od 16.2. dalje, omejeno število vstopnic), 10€ in na dan koncerta: 12€

« Nazaj

DISKOGRAFIJA

RADIO UNFRIENDLY
AKTUALNA IZDAJA

URADNA IZDAJA: 16.MAREC 2015

AKTUALEN SINGLE: TAKE YOUR TIME - 18.1.2016 MTV Premiera

Prinaša: 12 novih pesmi, med njimi tudi aktualen single ANY PLACE TO GO, vsem pa je skupno, da so hitre, melodične punk rock pesmi z vplivi hard core in metal zvoka, ampak v stilu ELVIS JACKSON! Veliko užitkov pri poslušaju!

 

RE-IZDAJA PRVIH DVEH LEGENDARNIH IZDAJ! PONOVNO NA VOLJO!
 

 


NASTOPI

Trenutno ni koncertov.

ANDROID:
Filip Flisar Ski Cross
Filip Flisar Ski Cross HD
   
OS:
Filip Flisar Ski Cross

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELVIS JACKSON vas vabijo na tek Wings for Life World Run

Prijavite se na tek Wings for Life World Run in prispevajte k iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Za delavnico ali nastop Sokija se prosim obrnite na: rvmp@rockvibe.com

www.sorsak.com
www.myspace.com/markosorsak

 

 Red Bull
ELVIS JACKSON Powered also by
ELVIS JACKSON Copyright ©2018. Vse pravice pridržane. All right reserved. | Web: Supernet.si

 

 

Soundcloud